Ana içeriğe atla

Türkiye’de Harvard İşletme Okulu deneyimi


Türkiye’de vakıf üniversiteleri dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumlarıyla eğitim kalitesini geliştirmek için ortak çalışmalar yürütüyor. Son olarak Özyeğin Üniversitesi ile Harvard İşletme Okulu online eğitim ‘HBX’ kapsamında işbirliği yaptı. Buna göre Harvard İşletme Okulun’un online eğitim girişimi HBX, Özyeğin Üniversitesi MBA öğrencilerine işletmeye hazırlık’ HBX CORe’ programını sunacak. Öğrencilerin eğitim deneyiminin böylelikle daha da ileriye taşınması hedefleniyor. Tanıtım günleri ise 20 Haziran’da başlıyor.

Özyeğin Üniversitesi MBA Programı’na erken başvuru ile kabul edilen öğrenciler Harvard İşletme Okulu’nun online eğitim girişimi işletmeye hazırlık HBX programına katılabilecek.

Harvard İşletme Okulu’nun dünyada fark yaratacak liderler yetiştirme misyonundan hareketle, gerçek iş dünyası sorunlarını çözme ve aktif öğrenmeye dayalı eğitimi, teknolojiyi kullanarak sunan HBX, online eğitimde yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Haziran 2014’te başlayan CORe programına bugüne kadar 85 ülkeden 5 bine yakın öğrenci katıldı.

Harvard İşletme Okulu Dekanı Nitin Nohria, Özyeğin Üniversitesi ile kurdukları güç birliğinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtip, “Harvard İşletme Okulu, dünyanın lider uluslararası üniversiteleri ile yaptığı küresel işbirlikleri ve ortak çalışmalar ile bezenmiş bir tarihçeye sahip. Özyeğin Üniversitesi’nin, CORe programını müfredatının bir parçası yapan ilk uluslararası İşletme Enstitüsü olmasından sevinç duyuyorum” dedi.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ise işbirliğini şöyle yorumladı:
“ Harvard İşletme Fakültesi’nin online eğitim girişimi HBX ile yaptığımız işbirliği, programımıza yeni bir boyut katmakla kalmayacak, aynı zamanda öğrencilerimizin programımızda edindiği olağanüstü eğitim deneyimini de daha ileriye taşıyacak.”



Kaynak

Haber: http://www.hurriyet.com.tr/egitim/29316966.asp
Resim: http://www.blackpoolsixth.ac.uk/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAHNEMAN-TVERSKY BEKLENTİ TEORİSİ nedir?

Kahneman ve Tversky Ekonomi literatüründe neo-klasik döneme kadar ekonomi ve psikoloji bilimleri arasındaki bağ göz ardı edilerek, insanın salt rasyonel kararlar alan bir varlık olduğu ifade edilmiştir. Ancak son otuz yıllık dönemde insanların, ekonomik kararlar alırken psikolojiye ilişkin çeşitli faktörlerden de etkilendiğini savunan “Davranışsal Yaklaşım”, farklı bir bakış ortaya koymuştur. Bu yaklaşımın öncüleri, D. Kahneman ve A. Tversky belirsizlik ortamında karar alan bireylerin davranışlarını incelemiş ve insanların, riskten kaçınma eğilimlerinin kazanma isteklerine galip geldiğini ve her zaman rasyonel davranışlar sergileyemediklerini ileri sürmüşlerdir. Yapmış oldukları birçok deneysel çalışma ile kayıpların verdiği acının, kazançların verdiği tatminden iki kat daha fazla olduğunu tespit etmişlerdir.

Simon Sinek: Mükemmel liderler bir harekete nasıl ilham verirler

Simon Sinek'in altın çember ve sorusu "Niçin" ile başlayan basit fakat güçlü bir ilham verici liderlik modeli var. Onun verdiği örnekler 'Apple', 'Martin Luther King', ve 'Wright' Kardeşleri kapsamakta — ve karşıt olarak da zor günler geçiriyor gibi gözüken Tivo. (yakın geçmişte kazandığı mahkeme ile borsa değerlerini üçe katladı.)